אמנית זכוכית, עבודות אמנות לבתי כנסת, ויטראז׳ים, אריחי קרמיקה וזכוכית, סדנאות זכוכית ויודאיקה
כתבה שנכתבה על ידי השרון פוסט מתוך האתר של אתר חללי בית ליד בשנת 2016
בבוקר יום ראשון, ה- 22/01/1995, בשעה בה עשרות חיילים ממתינים בתחנת ההסעה שבצומת בית ליד בדרכם חזרה מחופשת סוף השבוע לבסיסיהם, חדר ביניהם מחבל לבוש מדי צה"ל, ופוצץ את חגורת הנפץ במשקל כ-10 ק"ג אותה נשא. כשלוש דקות לאחר הפיצוץ הראשון, פוצץ עצמו מחבל שני בין הפצועים, ובין עוברי האורח שנזעקו לטפל בנפגעי הפיצוץ הראשון. בימים אלו, 21 שנים אחרי, ולאחר שנים בהן טרחו ועמלו על הקמתו, זוכות המשפחות השכולות להגשים את חלומן, ולפתוח את אתר ההנצחה לזכר 22 הנופלים באותו פיגוע אכזר.
"הפיגוע בצומת בית ליד" מוכר גם כפיגוע ההתאבדות הכפול הראשון, ואחד הפיגועים הקשים שידעה מדינת ישראל. את הפיגוע תכנן והוציא לפועל ארגון הג'יהאד האסלאמי. בנפגעים 21 חיילים, רובם שירתו בחטיבת הצנחנים, ואזרח אחד, חלקם זכו בצל"ש על הטיפול וההקרבה למען חבריהם הפצועים.
"אתר ההנצחה לחללי הפיגוע בצומת בית-ליד" הוקם ע"י "העמותה להנצחת חללי בית ליד" אותה הקימו ההורים השכולים. זה שנים שהם פועלים ללא לאות ובמסירות, ובמאמצים עילאיים מגייסים תרומות ומתנדבים. 21 שנים אחרי, ולאחר אין ספור מאבקים, בתמיכת אנשים טובים וגופים קשובים, בעזרת כספי תרומות הציבור וארגונים, ובסיוע משרד הביטחון ועיריית כפר- יונה, הם זוכים סוף סוף לראותו נפתח למבקרים.
כ- 500 מ' מצומת בית-ליד, בואך מזרחה לכיוון כפר-יונה, לצד הכביש הראשי, ניצבת האנדרטה, יד לנופלים, המדמה "סולם" המיתמר לגובה 30 מטרים, עליו "מטפסות" עשרים ושתיים דמויות כמספר הנופלים באסון. שרה קונפורטי תכננה ויצרה את האנדרטה ותכננה את סביבתה.
משאבים לא מבוטלים הושקעו במטרה ליצור מקום מרשים ומכובד, כך נבנה במקום אולם זיכרון בגודל 150 מ"ר, בו הונחו 22 פינות זיכרון שהוקדשו לכל אחד מן החללים. לצד האולם והפסל, ניצב אמפיתאטרון המכיל כ-300 מקומות ישיבה בתוך גן צומח, ובצמוד לאתר, מגרש חניה מרווח.
כעת פועלת העמותה לגיוס מתנדבים, ופונה לגופים, מוסדות וארגונים, במטרה להפוך את הבית לפעיל, שוקק חיים, כזה שבאמצעותו, כך היא מקווה, לעולם לא יישכח אשר ארע. "מאז ומתמיד היה החזון להקים בית שהוא ההפך הגמור מהמוות ששרר במקום והפסיק באחת את חייהם של צעירים רבים, מטובי בניה של המדינה" כך לדברי נציגי ההורים השכולים. המשפחות רואות בהנצחת החללים ובפעילות שתתקיים במקום חשובה ביותר לא רק להן, אלא לעם כולו, בישראל ובתפוצות, וביתר שאת בעת הזאת, בה הטרור בארץ ובעולם מתגבר. נציגי ההורים: "למקום תהיה חשיבות גם עבור תיירים ולדיפלומטים שבאים לארצנו, האתר ופעולות ההנצחה, לא יתנו לעולם לשכוח את המחיר הכבד והנורא אותו משלם עם ישראל להשגת חירותו במדינה".