אמנית זכוכית, עבודות אמנות לבתי כנסת, ויטראז׳ים, אריחי קרמיקה וזכוכית, סדנאות זכוכית ויודאיקה

חיפוש

סל קניות

מהעיתונות

מראה הבית לפי שרה קונפורטי – בית קטן בערבה  7.6.2010

בית קטן בערבה

ישנם רק דברים מעטים, המהנים יותר מאשר בניית בית חלומותיך. כאמנית ה"אני מאמין שלי" – להעלות על כל משטח קיים את האושר, המוסיקה והאהבה ע"י הצבעים". בדרך זו אני "מחלקת פיסות של "אושר". בעבר שמו דגש על העיצוב הפנימי של הבית. לאחרונה הולך ומתפתח טרנד חדש – השם דגש על מראה הבית מבחוץ. אני לא אוהבת את המילה "טרנד". אני לעולם לא בודקת מה הולך להיות, מה חדש ומה קורה בשטח. המוטו שלי הוא "להראות מה אני חושבת, מה אני עושה ויכולה להציע לעולם כטרנד".

מראה הבית הוא בעצם כרטיס ביקור של האנשים הגרים בו: גודל הבית, מראהו, הצבע השולט בקירות החיצוניים, עיצוב השער, עיצוב דלת הכניסה, עיצוב השלט בפתח הבית, עיצוב הגינה, עיצוב החלונות – צבעוניים, מצויירים, מעוגלים או קלאסיים, ועד לפרטים הקטנים ביותר של בחירת מזוזה ייחודית, שזוכה לעיתים לשעות של השקעת זמן בבחירת המזוזה הנכונה לדלת הספציפית. בשנים האחרונות עוברים קירות הבית החיצוניים שינויים בקווי העיצוב, הן בשדרוגם ע"י צירוף חומרים כמו צבע, עבודת יד אמנותית בשילוב פסיפס, מוזאיקה, או פסיפס משולב עם אריחי קרמיקה וזכוכית מצויירים עבודת יד.

בבואי לעצב את הבית אני מודעת לכך, שעליי ליצור סביבה שתיצור עניין, מבלי להתעלם מעיצוב עכשווי נכון, עלי להתאימו לדיירי הבית, לאופיים, להתאימו להרגלי חייהם וכמובן לתקציב שיש באפשרותם להקציב לכל נושא. המוטיבים נבחרים על ידי או במשותף.
בעבר הוטלה משימה זו על ה"גבר", החל מבניית המערה ע"י האדם הקדמון ועד שנות החמישים בערך. היוצרות התהפכו בשנים האחרונות. מלאכת עיצוב הבית נמצאת בידי האישה ועל פיה יישק דבר. לפני כ-20 שנים עברתי לגור בבית פרטי בכפר יונה, בית בן 30 שנים. דלתות הבית וחלונותיו נראו ישנים, רחוק מלהלהיב ותוך זמן קצר מאד הבנתי שכל דלת חדשה שאקנה תהיה פחות יפה ומעניינת מאשר הדלת שעליה אצייר.
 
הדלתות עברו "ניתוח פלסטי" – כל דלת והייחוד שלה. מלבד עבודת הציור גם הדבקתי מכל הבא ליד – אלמנטים דקורטיביים שמצאתי, חמסות, פרזולים, אריחים מעוטרים, זכוכיות פיוזינג, אריחים מצויירים.  את קירות הבית צבעתי בצבעים ים תיכוניים – טורקיז עמוק בשילוב צבעי חמרה, את התוצאה ניתן לראות בצילומים.
על חלק מהדלתות אני רק מציירת, על חלקם אני מדביקה אריחי זכוכית מצויירים, ועל חלקם אני משלבת ציור בתוספת אריחי זכוכית או קרמיקה. אני חווה יחד איתם את ההתרגשות העצומה בכל דלת חדשה. היום מוכנים יותר מתמיד להתפשר על שדרוג חדרים אחרים בבית, אך בסולם העדיפויות שלהם יהיו דלתות הכניסה, שער הבית המעוצב והמעוטר בדקורים הצבעוניים והחלונות החיצוניים במקום ראשון.

צילום דלת ביתי על שער המגזין לעיצוב טורקיז, עיתון תל אביב

גם השלט המוצב על קיר ביתם זוכה להתייחסות מכובדת. כל בית והשלט המותאם למראה הבית ולדייר הגר בו. השלט נבחר בקפידה על פי צבעו, הטכניקה (פיוזינג – שריפה בתנור), זכוכית מצוירת. ניתן להשיג אווירה יוקרתית ומכובדת, אווירה רומנטית ישנה או מראה עדכני, אווירה מינימליסטית, בוהמית, יאפית או אמנותית בהשקעה קטנה יחסית. ניתן לשוות לכל דלת ישנה מראה חדשני או לשוות לו את "המראה הישן". כפי שציינתי, בשנים האחרונות מתחזקת מגמת העיצוב החיצוני של מראה הבית מבחוץ. יותר ויותר אני מוצאת את עצמי מחפה קירות חיצוניים בציורים מעשה ידיי משולבים בקרמיקה ופסיפס. הציורים עמידים לתנאי חוץ ומשווים לכל בית מראה ייחודי ובלתי שגרתי. ניתן לחפות קיר שלם או חלק ממנו – הכל לפי התקציב. הציור המוצב על הקיר אינו רק יפה. התאמת הציור לקיר בצורה נכונה גם משנה את הפרופורציות של הקיר מהבחינה הויזואלית (קיר צר, רחב, ארוך או להיפך).
אפשרות נוספת היא לשדרג חלקים מהקיר החיצוני גם ב אריחים מצויירים, דיקורים עשויים זכוכית, המושתלים אף בתוך שער הכניסה והן על גבי חומות הבית.
להשלמת העיצוב ניתן להציב כדים מצוירים בגדלים שונים, בדוגמאות שונות, המצוירים ומותאמים לצבעוניות, לסגנון, למראה הבית, לעיצובו ולסגנון החיים, תוך דגש על מקוריות ליצירת גן קסום. ניתן לפזר את הכדים הן בכניסה והן בתוך הגינה – להשלמת המראה האותנטי.  

הודפס בעיתון תל-אביב, ידיעות אחרונות 2004

pas 2
דילוג לתוכן